Bucatini di fuoco - recept cpt. Cooka
Ohnivé bucatini
4 porce: 40 dkg těstovin bucatini, 3 stroužky česneku, 1/2 šálku olivového oleje, 6 chilli papriček (sušené), sůl, 1 stroužek česneku
Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu na těstoviny. V pánvi osmahneme na oleji stroužky česneku, jak začnou sklovatět, přidáme celé červené chilli papričky. Když se nafouknou a začnou se lesknout, vyjmeme je a rozdrtíme v hmoždíři spolu s česnekem, takto získáme omáčku. Přidáme těstoviny do vařící vody, promícháme je a uvaříme al dente. Když jsou téměř hotové, dáme do pánve nasekaný stroužek česneku. Ve chvíli, kdy začne měnit barvu, přidáme omáčku za stálého míchání, aby nezčernal. Slité bucatini promícháme na pánvi s omáčkou, získají tak ohnivě rudou barvu, a hned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka