Agnello venosino - recept cpt. Cooka
Jehněčí Venosino
4 porce:  80 dkg libové jehněčí kýty, 1  cibule, 5 lžic olivového oleje, sůl, 40 dkg loupaných rajčat, 60 dkg chřestu, 4  vejce, pecorino, zelená petrželka
Jehněčí naporcujeme na kousky, opláchneme a osušíme je. Cibuli nakrájenou na půlměsíčky osmahneme na oleji na pánvi, přidáme maso, necháme ho lehce osmahnout a dochutíme solí. Přidáme rajčata, přiklopíme a dusíme za mírné teploty po dobu půl hodiny. Mezitím očistíme chřest, sloupneme bílé části stonku, opláchneme a dáme na deset minut povařit do osolené vody, nejlépe svázaný na stojato tak, aby vrcholky byly asi 4 prsty nad hladinou jen v páře. Potom vodu slejeme a chřest rozvážeme. Troubu rozeřejeme na 220 °C. Chřest přidáme na 10 minut do pánve s masem. Vejce rozšleháme v míse se špetkou soli, trochou strouhaného pecorina a jemně nakrájenou petrželkou. Maso a chřest s omáčkou přeneseme do zapékací misky. Přelejeme vaječnou směsí, dáme zapéci do trouby a pak rychle podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka