Pasticcio di patate con le salsicce - recept cpt. Cooka
Bramborový koláč s klobáskou
4 porce: 1 kg brambor, sůl, máslo, 1/2 l mléka, 3 lžíce strouhaného parmazánu, mletý pepř, muškátový oříšek, 4 klobásky salsiccia, strouhanka
Z brambor uvařených v osolené vodě připravíme pyré, dochutíme oříškem rozpuštěného másla, teplým mlékem, strouhaným parmazánem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Všechno dobře promícháme, potom přidáme klobásky, které jsme předtím rozdrobili na pánev a nechali lehce osmahnout asi deset minut. Bramborovou kaši a klobásky dobře smícháme a přendáme do máslem vymazané porcelánové mísy. Povrch posypeme strouhankou a dáme do předehřáté trouby. Při střední teplotě zapékáme asi 20 minut, až se nahoře vytvoří zlatá kůrka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka