Zuppa di cardi - recept cpt. Cooka
Kardová polévka
4 porce: 80 dkg
artyčoku kardového, 1 citrón, olivový olej, 1 cibule, 5 dkg slaniny pancetta, 1 l vody, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Očistíme řapíky (artyčok kardový), použijeme jen křehčí stonky. Dáme je na čtvrt hodiny do vody okyselené citrónovou šťávou, která jim zabrání zčernat. Pak vodu slejeme a řapíky nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve vodě po dobu 15 minut a pak je zcedíme. Dáme do hrnce s trochou oleje jemně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou pancettu a pár minut necháme osmahnout. Přidáme vařené kardony, hrnec zakryjeme a dusíme 5 minut, dochutíme solí a pepřem, zalejeme vařící vodou a vaříme půl hodiny. Na konci této doby vaření přidáme jemně nakrájenou petrželku a podáváme s plátky toastového chleba potřenymi česnekem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka