Laganelle e ceci - recept cpt. Cooka
Cizrnová polévka s těstovinami
4 porce: 20 dkg cizrny, 1 lžička jedlé sody, 3 lžíce olivového oleje, 2 l vody, sůl, 20 dkg těstovin laganelle, 1 stroužek česneku, mletý pepř, 1/2 sklenky olivového oleje, zelená petrželka
Cizrnu den předem namočte s jedlou sodou. Před vařením vodu slejte a dejte do hrnce s čistou vodou a olejem. Přikrytá pokličkou se cizrna vaří, dokud není měkká, asi 4 hodiny. Potom se nechají zavařit těstoviny laganelle, přidá se také jemně nasekaný česnek, sůl a pepř. Hotovou polévku nalijte do polévkové mísy a smíchejte s olejem a jemně nakrájenou petrželkou. Zamíchejte a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka