Marocký mrkvový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg mrkve, 1 hlávkového salátu římský, 1 pomeranč, 1 hrst rozinek, 8 lžic loupaných mandlí,
dresink: 1 dl olivového oleje, 1 citrón na šťávu, 4 lžíce třtinového přírodního cukru, 1 špetka soli
Nakrájené mandle nasucho opražíme. Pomeranč okrájíme, vykrájíme filety, zbytek ponecháme stranou na vymačkání šťávy do dresinku. Mrkev očistíme a nakrájíme našikmo na tenké plátky. Salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Z oleje, citronové a pomerančové šťávy a cukru vymícháme dresink. Do dresinku vložíme rozinky a necháme trochu nasáknout. Poté s dresinkem lehce smícháme i mrkev a salát. Na talíři sypeme mandlemi.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka