Loupežnické řízky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové řízky, sůl, olej,
bramborákové těsto: 40 dkg oloupaných syrových brambor, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 10 dkg hladké mouky, 1 hrst majoránky, mletý pepř, sůl,
rajčatový salát: 60 dkg rajčat, 2 jarní cibulky, 1 červená cibule, slunečnicový olej, moučkový cukr, vinný ocet, mletý pepř, sůl
Brambory a česnek nastrouháme najemno, v míse vymícháme spolu s vejci, mlékem a moukou v hladké těsto, ochutíme majoránkou, pepřem a solí. Naklepané řízky osolíme, okraje nařízneme, obalíme v mouce a bramborákovém těstě. Řízky smažíme na oleji zvolna po obou stranách dozlatova, odkládáme na savý papír.
Podáváme s rajským salátem: omytá a očištěná rajčata nakrájíme na plátky nebo měsíčky, cibulky nakrájíme najemno a smícháme s rajčaty. V misce vymícháme olej se špetkou cukru, střikem vinného octa, mletým pepřem a solí v hladkou emulzi. Vmícháme k zelenině a necháme odležet.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka