Špenátová polévka Paparot - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg špenátu, olivový olej, 7 dkg slaniny, 2 stroužky česneku, 2 l vývaru, 8 dkg hladké mouky, 15 dkg kukuřičné mouky, sůl, mletý pepř
Špenát dobře opláchneme a podusíme jen ve vodě, která zůstáne na listech. Když je uvařený, vymačkáme z něj vodu a posekáme najemno. V rendlíku osmahneme stroužky česneku na oleji a na špeku nadrobno nakrájeném. Když je česnek opečený, vyjmeme jej a přidáme špenát a vývar. Smícháme mouku pšeničnou i kukuřičnou a přidáme do polévky za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě žmolků. Vaříme asi 20 minuty, stále mícháme. Ochutíme solí a pepřem a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka