Květáková polévka s petrželkou a pomerančem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 květák, 1 cibule, 5 dkg másla, 1 snítka zelené petrželky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce hladké mouky, 8 dl mléka, špetka muškátového květu, sůl, 1 pomeranč, 1 dl smetany
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji do sklovita na másle, přidáme na kousky nasekaný květák, jemně nasekanou petrželku, koření (bobkový list a nové koření) a krátce orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, muškátovým květem a nastrouhanou kůrou z pomerančů. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka