Cutturiddi o agnello in casseruola - recept cpt. Cooka
Cutturiddi čili zapečené jehněčí
6 porcí: 1 kg jehněčího hrudí, 1 řapíkatý celer, 2 rajčata, 2 jarní cibulky, 1 snítka rozmarýnu, 2 bobkové listy, feferonka, sůl
Jehněčí hrudí nebo ramínko opatrně omyjte, osušte a nakrájejte na stejně velké kousky. Maso dáme do velkého kameninového hrnce spolu s řapíkatým celerem nakrájeným na malé kousky, jarní cibulkou, loupanými rajčaty zbavenými semínek, lístky rozmarýnu a bobkové listy svázané spolu bezbarvou nití. Zalijeme vodou na pokrytí masa (má se vařit v koncentrovaném vývaru, takže vody nedáváme příliš mnoho) Dochutíme solí a přidáme i kousek pálivé papričky, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni nebo v troubě asi jeden a půl hodiny. Když je maso měkké, dochutíme případně solí a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka