Piatto di erbe alla lucana - recept cpt. Cooka
Bylinkový zeleninový talíř
4 porce:  2  lilky, 2  žluté papriky, 3  cibule, 2 stroužky česneku, 2  rajčata, bazalka, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, olivový olej, 8 plátků toastového chleba
Lilky omyjte, nakrájejte na kostky a osolené rozložte na šikmo položený talíř a nechte je takto asi hodinu, aby pustily vodu a ztratily tak připadnou hořkost. Cibuli oloupejte a nakrájejte je na docela tenké kroužky. Omyjte papriky, rozřízněte na polovinu a po odstranění semen je nakrájejte na proužky. Spařte a oloupejte rajčata, odstraňte semínka a také je nakrájejte. Omyjte petrželku a bazalku a s česnekem nasekejte najemno. Nalijte olej do pánve a osmahněte cibuli, když změkne, přidejte umyté a osušené lilky, papriky a rajčata, osolte, promíchejte a vařte asi 10 minut. Pak přidejte bazalku, jemně nasekanou petrželkou s česnekem, opět se promíchá a nadále vaříte odkryté na mírném ohni asi 45 minut. Podávejte obklopené opečenými plátky toastového chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka