Špagety s ančovičkami - recept cpt. Cooka
Spaghetti con le acciughe
4 porce: 40 dkg špaget, sůl, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, 4 ančovičky, rajčatový protlak, olivový olej
Uvaříme špagety ve velkém množství mírně osolené vody. Mezitím si připravte pánev s olivovým olejem, kousek chilli papričky, lehce rozmáčkněte stroužek česneku a vykostěte a jemně nasekejte slané ančovičky. Umístěte pánev na sporák a pomalu rozpusťte ančovičky, aniž by olej začal prskat. Pak vyjměte chilli papričky a česnek a přidejte trochu rajčatového protlaku rozpuštěného v půl skleničce teplé vody. Povařte na mírném ohni. Těstoviny slejte a promíchejte s hotovou omáčkou. Podává se bez strouhaného sýra.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka