Tortellini Aurora - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg rajčat loupaných, v plechovce, 3/4 šálku smetany, 1 stroužek česneku, cayenský pepř, 3/4 šálku bazalky, 44 dkg těstovin tortellini, parmazán na posypání
Dáme vařit osolenou vodu na tortellini. Mezitím na velké pánvi ohřejeme na kostky nakrájená loupaná rajčata z konzervy spolu se smetanou a necháme na mírném ohni redukovat, dokud nedostaneme hustý krém. Oloupeme česnek, rozetřeme nebo protlačíme lisem a přídáme na pánev. Přichutíme solí a cayenským pepřem. Opláchneme bazalku a lístky nakrájíme na tenké proužky.
Tortellini vaříme ve vodě, dokud nevyplavou, pak vodu slejeme. Přidáme je do omáčky, zasypeme bazalkou a protřepeme. Ihned podáváme s parmezánem.
Příloha: chianti nebo jiné červené

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka