Houbová polenta - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hřibů (nebo pečárek či lišek), 1  cibule, 4 snítky rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, 8 šálků zeleninového vývaru, 3/4 šálku instantní polenty, sůl, mletý pepř, 15 dkg cherry rajčat, 15 dkg tvrdého sýra fontina, 1 lžíce piniových semínek
Očistíme houby, hřiby nebo pečárky nakrájíme na plátky, malé lišky můžeme nechat vcelku. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na jemné proužky. Opláchneme rozmarýn, vytřepeme dosucha, odtrhneme lístky od stonku a nasekáme. V hrnci na polévku rozehřejeme zprudka olej a na něm asi 4 minuty osmahneme houby, pak přidáme rozmarýn a cibuli a krátce zpěníme. Přidáme vývar (zeleninový či masový) a přivedeme k varu. Vmícháme instantní polentu a dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni 5 minut. Rajčata opláchneme, rozkrojíme na půlky, sýr nakrájíme najemno, a obojí přidáme do polenty. Opět zakryjeme a necháme v teple 3 - 4 minuty, dokud sýr neroztaje. Na suché pánvi opražíme piniová semínka do zlatova a posypeme jimi porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka