Houbové knedlíčky v paprikovém ragú - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hlívy ústřičné, 4 lžíce olivového oleje, 6 plátků starého chleba, 1 svazek zelené petrželky, 1  cibule, 2  vejce, sůl, mletý pepř, 2  červené papriky, 1  lilek, 4 šálky zeleninového vývaru, 1 lžička kaparů (lze nahradit vypeckovanými olivami)
Očistěte houby a nakrájejte na drobné kousky. Osmahneme je na polovině rozpáleného oleje asi 5 minut. Starší chleba nakrájený na kostky necháme změknout 10 minut v malém množství vlažné vody. Opláchneme petrželku, vytřepeme z ní vodu a lístky posekáme. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Polovičku hub rozmixujeme do pyré. Z chleba vymačkáme vodu a smícháme jej s houbami, petrželkou, cibulí a vajíčkem a vymícháme hladké těsto. Ochutíme solí a pepřem a mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, po dvou na porci.
Opláchneme kapie a lilek, očistíme, nakrájíme na půlcentimetrové kostičky a necháme opražit na zbylém oleji. Přilejeme zeleninový vývar a dochutíme kapary, solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Ve stejné době uvaříme knedlíky v lehce bublající vodě také přibližně 10 minut, dokud nejsou hotové. Vyjmeme je a podávme se zeleninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka