Okurky se syrovou zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg čerstvých okurek, 20 dkg rajčat, 15 dkg čerstvého zelí, 1 vejce, 2 dl kysané smetany, sůl, kopr, citrónová šťáva
Oloupané okurky rozpůlíme po délce, vybereme semena a vyhloubíme. Rajčata a vydlabanou dužninu okurek drobně pokrájíme, zelí jemně nakrouháme, přidáme rozsekané natvrdo uvařené vejce. Smícháme s polovinou smetany, přisolíme a okyselíme. Touto směsí naplníme okurky. Každou porci polijeme zbytkem smetany a posypeme koprem. Podáváme jako předkrm nebo jako letní večeři s tmavým chlebem s máslem. Místo kopru můžeme použít pro zpestření chuti řeřichu, bazalku nebo pažitku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka