Garganelli s hříbky a brokolicí - recept cpt. Cooka
Garganelli ai funghi porcini e broccoletti
4 porce: 40 dkg těstovin garganelli, 30 dkg hřibů, 15 dkg brokolice, 4 dkg pecorina, 1 červená cibule, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 1 šálek zeleninového vývaru, extra virgin olivový olej, sůl, zelená petrželka, bazalka, mletý pepř
Pečlivě očistěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a pak je v pánvi s olejem, solí, česnekem, pepřem a petrželkou osmažíme po dobu asi 15 minut. Vedle necháme zhnědnout na plátky nakrájenou cibuli, ke které přidáme malé růžičky brokolice, kostičky oloupaných rajčat, zeleninový vývar, sůl a pepř a všecko povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Hotové houby i brokolici smícháme. V osolené vodě uvaříme al dente těstoviny
garganelli (malé rýhované trubičky), ocedíme a prohřejeme s houbovou směsí, v případě potřeby přidáme trošku vody z těstovin, přímícháme proužky bazalky. Podáváme zdobené hoblinkami pecorina.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka