Cavatelli s dýní a klobáskou - recept cpt. Cooka
Cavatelli con zucca gialla e salsiccia
4 porce:  32 dkg těstovin cavatelli, 20 dkg žluté tykve, 16 dkg klobásky salsiccia, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg tvrdého sýra grana padano, 3 dkg másla, 10 dkg smetany, 1/2 šálku bílého vína, 1 šálek hovězího vývaru, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
V kastrolku podusíme na oleji nakrájenou cibuli a kostičky žluté dýně, přisolíme, opepříme a na 10 minut na mírném ohni vaříme ve vývaru. Na pánvi s troškou česnekem ochuceného oleje osmahneme nakrájenou klobásku, zalejeme vínem a necháme na ohni po dobu asi 8 minut. Rozmixujeme nebo metlou rozšleháme měkkou dýni, přidáme klobásku, máslo a smetanu a prohřejeme po další 2 minuty. Těstoviny cavatelli uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a promícháme s omáčkou a strouhaným sýrem, na talíři posypeme sekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka