Grilované houby - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg čerstvých hub (velké pečárky, hlíva i hřiby), 1/2  citrónu, 4 stroužky česneku, 1/2 svazku zelené petrželky, 1  chilli paprička, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř
Houby očistíme, u hlívy ústřičné odřežeme nožky a necháme je celé, hřiby či žampióny podélně rozpůlíme. Chemicky neošetřený citrón omyjeme pod teplou vodou, kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme. Česnek oloupeme a jemně nasekáme, petrželku opláchneme, vodu vytřepeme a také ji jemně nakrájíme. Nadrobno nasekáme i očistěnou červenou chilli papričku. Vše promícháme s olejem a houby v tomto nálevu necháme marinovat 1 - 4 hodiny. Potom houby vyjmeme, marinádu z nich zčásti otřepeme, osolíme je a připepříme a grilujeme nad rozpálenými uhlíky nebo pod elektrickým grilem asi 3 až 4 minuty. Potřeme zbylou marinádou, otočíme a stejnou dobu grilujeme i z druhé strany.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka