Houbová frittata - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg čerstvých hub, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 snítka čerstvé dobromysli, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 8 vajec, sůl, mletý pepř, 1 lžička maďarské pálivé papriky, 2 lžíce strouhaného parmazánu
Houby očistíme a jemně nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Opláchneme větvičku čerstvé dobromysli, osušíme a také jemně posekáme. Sekané vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi a dáme stranou. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme cibuli, česnek a houby asi 5 minut. Přimícháme oregano a citrónovou šťávu. Vejce zlehka rozšleháme se solí, čerstvě mletým pepřem a pálivou paprikou. Vmícháme k nim i houby, ořechy a strouhaný parmezán. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Na něj vlejeme vaječnou směs s houbami a 15 - 20 minut opatrně smažíme, dokud vejce neztuhnou. Pak opatrně (za pomoci plochého talíře) obrátíme a osmahneme i z druhé strany asi 5 minut. Servírovat můžeme s rajčatovým salátem teplé či studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka