Malloreddus alla campidanese - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg těstovin malloreddus, 20 dkg anýzové klobásy, 1 cibule, 1/2 sklenky červeného vína, 1 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lístky bobkového listu, 4 g šafránu, 1 l rajčatového pyré, sůl, 16 dkg pecorina
Jde o tradiční pokrm ze Sardínie. Čerstvou vepřovou klobásku (salsiccia) rozdrobíme nebo nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji dohněda spolu s nakrájenou cibulí. Pak přilejeme červené víno a necháme pomalu asi 10 minut odpařovat. Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, bobkový list (někde používají bazalku), sůl a vaříme asi 20 minut. Mezitím uvaříme v dostatečném množství slané vody typické sardinské těstoviny
malloreddus. Vodu slejeme a smícháme je s připravenou omáčkou a štědře zasypeme strouhaným sardinským pecorinem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka