Gnocchi quattro formaggi - recept cpt. Cooka
Noky v čtyřsýrové omáčce
4 porce: 4 brambory, 1 vejce, hladká mouka podle potřeby, sůl, 8 dkg gorgonzoly, 8 dkg ementálu, 8 dkg parmazánu, 8 dkg Brie, 2 dl mléka, žloutek
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed hromádky rozklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3 cm a ty nakrájíme na noky dlouhé 3-4 cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Mezitím sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka