Koktajl z kuřete - recept cpt. Cooka
1 porce: 5 cl pomerančové šťávy (možno použít i menší množství citrónové šťávy), 2 dkg paprikové pasty, 4 dkg šlehačky, 8 dkg kuřete (udušené nebo upečené, nejlépe prsíčka), 5 dkg pomerančů (možno použít i kompot), worcestrová omáčka, koňak nebo brandy, sůl, mletý bílý pepř, hlávkový salát, višně z kompotu
Do skleněné misky obložené ledem se vymačká šťáva z pomeranče, přidá se trochu protlaku z červených paprik, střik worcesteru a koňaku nebo brandy, šlehačka, trochu soli, bílého mletého pepře a vše se dobře promíchá. Do promíchané směsi se přidá uvařené, udušené nebo upečené maso z kuřete (nejlépe prsíčka) nakrájené na malé kousky a drobně nakrájený kousek pomeranče. Pokrm se podává na talíři nebo ve skleněné misce, vždy na listech hlávkového salátu. Zdobí se kompotovou višní a řezem citrónu nebo pomeranče.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka