Bigoli con l'anitra - recept cpt. Cooka
Bigoli s kachní omáčkou
4 porce:  1  kachna (drůbky včetně jater přijdou do omáčky, uvařená kachna se podá zvlášť),

na těstoviny: 40 dkg hladké mouky, 10 cl mléka, 2  vejce, 4 dkg měkkého másla,

do vývaru: 1  cibule, 1  mrkev, 2  řapíkaté celery, zelená petrželka, 1  bobkový list,

na omáčku: 6 dkg másla, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1  cibule, 1/2 šálku suchého bílého vína, parmazán, sůl, mletý pepř

Italové z Benátska připraví těsto ze základních surovin, a pomocí speciálního nástroje torchietto bigolare vytlačí bigoli, což jsou dlouhatánské tlusté špagety, které se přikryté utěrkou nechají den uschnout. My ostatní se musíme spokojit s koupí hotového produktu.
Očištěná a vykuchaná mladá kachnička, opálená na plameni ze všech stran (aby se odstranily i zbytky per), se ponoří do hrnce studené vody, která se pomalu přivede k varu, přidáme nakrájenou zeleninu a sůl a vaříme asi hodinu a půl. Pak měkkou kachnu vyndáme (bude se podávat zvlášť jako hlavní chod s přílohou z proužků dušené červené čekanky) a vývar se zeleninou prolisujeme. Na másle a olivovém oleji osmahneme nadrobnou nakrájenou cibulku, přidáme nasekané drůbky (kromě jater), zjemníme vínem a vaříme na malém plameni asi půl hodiny. Po lžících přidáváme kachní vývar, abychom získali dobrou omáčku. Nakonec přidáme játra, vrátíme do varu, osolíme a připepříme. Smícháme s těstovinami uvařenými al dente a strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka