Pantacce s mušlemi a cuketou - recept cpt. Cooka
4 porce:  32 dkg těstovin pantacce nebo sedanini, 3  cukety, 4  mušle hřebenatky, 20 dkg krevet, olivový olej, sůl, mletý bílý pepř podle chuti, česnek, zelená petrželka
Malé cukety nakrájíme na kostky a ty opečeme ve velké pánvi na několika lžicích olivového oleje spolu s petrželkou a můžete i česnekem, buď česnekovým práškem, nebo stroužkem, který po osmahnutí vyjmeme. Přidáme krevety, vyloupané a s odstraněnou hřbetní tepnou, čerstvé mušle vyloupnuté z jejich lastur a povaříme za stálého míchání. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny a když vře, osolíme ji a uvaříme v ní těstoviny al dente. Scedíme je a ještě okapávající přidáme na pánev. Přidáme mletý bílý pepř, protřeseme těstoviny s omáčkou minutu na plameni a podáváme s šumivým lombardským brut vínem Franciacorta.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka