Cappellini se zelenou omáčkou - recept cpt. Cooka
Cappellini con salsa verde
4 porce: 44 dkg těstovin cappellini, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 5.6 dkg olivového oleje, sůl
Nasekanou bazalku, petrželku, strouhaný parmezán a česnek opatrně mixujeme a při tom přiléváme do mixéru dobrý olivový olej, až získáme hustou ale tekutou omáčku. Cappellini uvaříme podle návodu výrobce v osolené vodě, musíme být opatrní, aby byly al dente, vaří se velmi rychle. Vodu z těstovin slejeme a smícháme je s připravenou omáčkou v míse před podáváním, kdyby byly příliš suché, přidáme lžíci či dvě horké vody z těstovin.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka