Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg těstovin agnolotti, 1  šalotka, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce čerstvého nasekaného kopru, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce kremžské hořčice, 6 dkg kozího sýra, sůl, mletý pepř
Těstoviny (s touto omáčkou budou výborné plněné houbovou náplní) uvaříme podle návodu, v osolené vodě s kapkou oleje asi 4 - 6 minut. Na pánvi na olivovém oleji 2 minuty osmahneme najemno nasekanou šalotku, na rozehřátou pánev přidáme ostatní suroviny a za stálého míchání necháme sýr roztavit, až získáme krémovou sýrovou omáčku. Mělo by to trvat jen kolem 5 minut. Připravené těstoviny rozložíme na horký talíř a zalejeme omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka