Morbiflette - recept cpt. Cooka
6 porcí:  20 dkg slaniny, 1.5 kg brambor, muškátový oříšek, 50 dkg Morbieru, 3  cibule, sůl, mletý pepř
Oloupané brambory uvaříme na páře. Plátky slaniny opékáme na pánvi. Cibule oloupeme a kolečka přidáme ke slanině a dosmažíme spolu. Brambory nakrájíme na plátky a přihodíme na pánev, promícháme. Přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Nakonec se navrch přidají proužky francouzského poloměkkého sýra Morbier a když se roztaví, je vše hotovo.
V jiné variantě lze použít místo slaniny uzenou klobásku, navrch přidat smetanu nebo crème fraîche a vše zapéci na chvíli pod grilem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka