Jarní beef salát - recept cpt. Cooka
1 porce: 5 dkg hovězího masa, 2 cl přírodního bílého vína, 3 dkg salátové okurky, 3 dkg rajčat, 2 dkg ředkviček, 10 g cibule, 2 dkg paprik, 2 dkg oleje, 2 cl citrónové šťávy, hořčice, sůl, mletý bílý pepř, hlávkový salát
Mladé hovězí maso uvařené doměkka se nakrájí na menší kostičky a vloží se na chvíli do bílého přírodního vína. Oloupané salátové okurky, rajčata a ředkvičky se nakrájejí na drobnější kousky a promíchají se s jemně krájenou cibulí a paprikovými lusky, trochou oleje, citrónové šťávy a hořčice, vše se osolí a ochutí bílým mletým pepřem. Nakonec se směs promíchá s připraveným a nakrájeným hovězím masem a trochou bílého vína.
Salát se klade na opláchnuté listy hlávkového salátu. Zdobí se ředkvičkami a srdíčkem z hlávkového salátu.
Používají-li se k přípravě salátu skleníkové okurky, možno je zpracovat i se slupkou, musí však být dobře opláchnuté.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka