Roketový salát se smaženými hříbky - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 hrsti rokety, 1 hlávková čekanka, 32 dkg hřibů, 1 lžička medu, 2 lžíce aceta balsamica, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce piniových semínek
Roketu probereme a zbavíme tužších stonků. Menší čekanku rozdělíme na jednotlivé listy a ty natrháme na velikost sousta. Obojí opláchneme a osušíme. Hřiby (nebo i hlívu) očistíme a nakrájíme na tenké plátky, asi 3 mm. Na omáčku smícháme med, balsamiko a polovinu olivového oleje. Důkladně promícháme, přisolíme a ochutíme mletým pepřem.
Pánev rozehřejeme a nasucho pražíme piniová semínka dokud nezlátnou, pak je z pánve vysypeme. Na pánev vlijeme zbytek oleje, přidáme houby a smažíme. Na středním plameni je občas mícháme asi 8 minut. Osolíme a opepříme. Rozdělíme salát a piniová semínka na talíře, zalejeme omáčkou, navršíme houby a rychle servírujeme.
Příloha: olivová ciabatta
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka