Chřestový salát s majonézou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg chřestu, 10 dkg majonézy, 3 lžíce šlehačky, citrón, 1 hlávka hlávkového salátu
Majonézu smícháme se šlehačkou, ochutíme citrónovou šťávou, případně trochu přisladíme moučkovým cukrem, a přidáme do ní na malé kousky nakrájený vychladlý vařený chřest, Omytý, na listy rozebraný salát osušíme. Velké listy položíme na plochou salátovou mísu tak, aby ji celou zakryly. Na ně upravíme chřestový salát a uprostřed uděláme plochou růžici ze salátového srdíčka. Můžeme přizdobit plátky oloupaných rajčat.
Podáváme jako studený předkrm s malými krajíčky bílé veky nebo jako přílohu k pečenému bílému masu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka