Fondue Kachkéis s brambory a pršutem - recept cpt. Cooka
Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru
4 porce:  40 dkg taveného sýra Kachkéis, 3 dl bílého vína, 1 stroužek česneku, mletý pepř, 80 dkg brambor Nicola, 20 dkg smetany, 1 lžíce másla, 8 plátků pršutu
Menší brambory pečlivě omyjeme a vaříme ve slupce asi 10 minut do měkka. Oloupeme slupky, rozkrojíme na polovinu a udržíme je v teple. Dno pánve vytřeme česnekem, přidáme bílé víno, pomalu ho necháme vřít, přidáme sýr a smetanu, roztavíme a dobře promícháme. Na talíře nachystáme šunku a brambory a roztavený sýr přes ně přelijeme, na stole nesmí chybět mlýnek s pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka