Croûte po italsku - recept cpt. Cooka
Croûte à l'italienne
4 porce:  10 g másla, 4 plátky šunky, 1  cibule, 1  rajče, 1/2 svazku bazalky (nebo sušená), sůl, mletý pepř, mletá paprika, 4 plátky chleba (pain de campagne), 30 dkg tvrdého sýra Appenzeller
Šunku nakrájenou na proužky a nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme oloupaná rajčata zbavená tekutiny a nadrobno nasekaná, nakrájenou bazalku, okořeníme a dusíme 3 minuty. Pak udržujeme v teple. Plátky chleba (mohou být potřené česnekem) dáme na talíř, překryjeme je plátky Appenzelleru a dáme do předehřáté trouby (220 °C), dokud sýr nezačne tát. Podáváme na předehřátých talířích s omáčkou a ozdobíme bazalkovým lístkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka