Humrový nebo krabí koktail - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg krabů (z konzervy), 1/2 grapefruitu, 10 dkg majonézy, 3 lžíce šlehačky (ušlehané neslazené), trochu kečupu, worcestrová omáčka, mletý bílý pepř, 1 lžíce brandy, desertní víno, hlávkový salát
Grapefruit oloupeme, z dílků vyjmeme jen čistou dužinu a na talířku ji pokrájíme na malé kousky. Stejně pokrájíme krabí maso. Majonézu promícháme se šlehačkou, přidáme několik kapek worcestru, kečupu, vinný destilátu nebo sherry, trochu bílého mletého pepře. Smícháme s nakrájenými přísadami. Naplníme do hlubších skleněných vychlazených misek, zdobíme lístkem ze srdíčka salátu a kouskem krabího masa. Podáváme dobře vychlazené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka