Humrový koktejl s koňakem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 krabička konzervovaného humra, 2 lžíce nastrouhané petržele, 6 lžic majonézy, 1 dl šlehačky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce koňaku, worcestrová omáčka, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pomeranč nakrájený na kolečka
Šlehačku ušleháme dotuha a dáme stranou. V misce smícháme majonézu, kečup, citrónovou šťávu, vorčestr, koňak a většinu šlehačky. Humří maso nakrájíme na tenké proužky, přidáme majonézu a nastrouhanou petržel a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme. Necháme v lednici vychladit a podáváme ozdobené zbytkem šlehačky a kolečkem pomeranče.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka