Herve Societé - recept cpt. Cooka
Hervé Société Doux se vyrábí z pasterizovaného mléka. Zraje 4 - 6 týdnů ve sklepě, během této doby je obracen a oplachován studenou vodou, což mu ve výsledku poskytuje jeho oranžovou kůru a chuťovou charakteristiku. Je výborný k mladým, lehkým vínům.
Herve Société Piquant je také vyráběn z pasterizovaného mléka, ale je trošku slanější než varianta Doux. Delší je doba zrání - 5 až 7 týdnů. Podávat ho lze například k pivům typu ale nebo k plmějším vínům.
Pavé de Herve je 1.2 kg plátek sýra, podobný Herve, liší se pouze tvarem a smetanovější chutí.
Gourmet je sýr také vyráběný z pasterizovaného mléka, obě varianty, jemná i pikantní, zrají 4 - 8 týdnů, během nichž získá svou charakteristickou chuť. Dostupný je v podlouhlém tvaru nebo tradiční kostce. Chrakteristický je svou smetanovou chutí.
Grand Maître je Herve sýr zrající s belgickým pivem, takže jeho vůně a chuť lehce připomíná chmel. Přirozeně k němu patří hnědé mnišské pivo.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka