Salámová frittata s hráškem - recept cpt. Cooka
2 porce:  2.4 dl mraženého zeleného hrášku, 6 dkg salámu, 2  jarní cibulky, 3 lžíce olivového oleje, 4  vejce, sůl, mletý pepř
Mražený hrášek necháme rozmrazit a propláchneme ho. Kolečka salámu jemně nakrájíme. Očistíme mladou cibulku, odřízneme konec s kořínky a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme polovinu olivového oleje a smažíme cibulku se salámem asi 5 minut. Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a vmícháme zelený hrášek. Směsí přelejeme salám s cibulkou na pánvi, nastavíme střední teplotu a necháme ztuhnout, maximálně 10 minut. Hotovou frittatu necháme sklouznout na talíř. Zbytek oleje vlejeme na pánev, omeletu obratíme a opékáme z druhé strany dalších 5 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka