Salát z lišek s hrozny - recept cpt. Cooka
Mushroom salad with grapes
4 porce: 2 svazky cibulové natě, 40 dkg lišek (nebo bílých žampionů či polních pečárek), 1.5 šálku modrých hroznů, 1 lžíce loupaných vlašských ořechů, 1/2 šálku bílého vína, 1 lžička ostré hořčice, 2 lžičky medu, 2 lžíce bílého aceta balsamica, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 hrst kerblíku
Opláchneme a očistíme jarní cibulky a nakrájíme na přoužky asi po 5 cm. Houby (lišky, pečárky, žampiony) očistíme a rozkrojíme napůl. Omyjeme bobule hroznů a také rozpůlíme, v případě potřeby odstraníme semínka. Ořechy nasekáme na drobné kousky.
Smícháme suché bílé víno, hořčici, med a balsamico. V pánvi rozehřejme olej a houby s cibulkami 5 minut orestujeme při střední teplotě. Smícháme s hrozny a ořechy, osolíme, přichutíme mletým pepřem a rozdělíme na talíře. Vinnou směs vlejeme na pánev a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem a zakapeme jí salát. Opláchneme kerblík, osušíme a rozsypeme lístky na salát.
Příloha: bageta, bílé víno
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka