Humrový koktajl - recept cpt. Cooka
1 porce:  5 dkg grapefruitů, 4 dkg humra (konzerva), 3 dkg majonézy, 2 dkg smetany (šlehačky), 1.5 dkg kečupu, worcestrová omáčka, tabasco (možno nahradit protlakem z pálivých červených paprik), mletý pepř, sůl, koňak, sherry, zelená petrželka
Na dno vychlazené široké sklenky se rozloží oloupané a vychlazené dílky nebo kousky grapefruitu a na ně kousky humřího masa. Dávka majonézy se promíchá s hustou tekutou nebo šlehanou smetanou a kečupem, směs se ochutí kapkou worcesteru a Tabasca (velmi pálivého protlaku z červených pfeferonků), mletým pepřem, solí, střikem koňaku a suchého šery. Tato vychlazená směs se nalije na připravený grapefruit s krabím masem a posype se sekanou zelenou petrželovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka