Aromatické kuře na studeno - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  kuřecích prsíček bez kůže, 2 lžíce medu, 1  pomeranč na kůru i na šťávu, 1  pomeranč na šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, 1  hlávkový salát
Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C). Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte. Pečte 40-45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.
Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka