Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg měkkého tvarohu , žervé nebo ricotty (můžete po libosti nakombinovat), 10 dkg moučkového cukru, 1 citrón na kůru, 30 dkg ovoce (maliny, ostružiny, jahody, v krajním případě i mražené), moučkový cukr na poprášení,
ovocná omáčka: 30 dkg letního ovoce, 1 citrón na šťávu, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu
Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní. Ingredience na omáčku rozmixujte, jestli vám vadí semínka, pak proceďte. 'Bábovky' z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka