Koláč se sýrovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg lístkového těsta, 12 chřestů (záleží na velikosti), 3 vejce, 1.5 dl smetany s 12 % tuku, 3 kostky taveného sýra smetanového nebo hrst strouhaného tvrdého sýra, sůl a pepř na dochucení
Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě. Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat. Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest. Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka