Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg bramborových noků (polotovar), 5  jarních cibulek, 10 dkg gorgonzoly (či jiného sýra s modrou plísní), 25 dkg mascarpone, 14 dkg prorostlé anglické slaniny, 25 dkg listového špenátu
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka