Špagety za 20 minut po příchodu z práce - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg špaget nebo jiných těstovin, 4 plátky slaniny, 2 cukety (oloupané, anebo mražený hrášek), 20 dkg rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bazalkového pesta, parmazán
Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a vařte přesně podle uvedeného návodu. Nepřekračujte doporučenou dobu vaření, aby těstoviny nebyly mazlavé. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.
Zatímco se připravují těstoviny, nakrájejte slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojte napůl, velká stejně jako cuketu pokrájejte na kostky. Ve velké hluboké pánvi rozpalte olej, vsypte slaninu a zhruba 5 minut ji vypékejte dokřupava. Přidejte cuketu a rajčátka, restujte ještě 2-3 minuty. Těstoviny slijte, několik lžic vody z vaření přilijte k restované zelenině a těstoviny vsypte do pánve. Přidejte pesto a promíchejte, aby se vše hezky spojilo. Na talířích posypte strouhaným sýrem.
O třídu výš katapultuje tuhle rychlou večeři italské pesto - směs sekaných bylinek s oříškovými jádry v oleji, ochucená česnekem. Nejčastější kombinací je směs bazalky a piniových oříšků (jadérek ze šišek borovic pinií), ale najdou se i pesta jiná. Pesto je pikantní, voňavé a hned po ruce.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka