Zapékaná pohanka se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 dl pohanky lámanky, 6 dl horké vody, 4 stroužky česneku, 1 hrst sekané zelené petrželky, 1  cibule, 1  mrkev, 1.5  papriky (mix zelená, žlutá, červená), 1/2  ředkve, chilli paprička, 4  rajčata (malá), sůl, mletý pepř, 4  vejce, 15 dkg nivy
Lámanku z pohanky zalijeme horkou ale ne vřelou vodou a necháme 15 minut odstát. Poté ji ochutíme drceným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.
Zeleninu pokrájíme na libovolné tvary a zprudka a krátce ji osmahneme na oleji, až na závěr ji osolíme a opepříme. Zeleninu přimícháme k pohance, vložíme do vymazaného pekáče, zalijeme rozkvedlanými vejci a posypeme strouhanou nivou. Při 200 °C zapečeme dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka