Kontrabáš - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 dl pohanky lámanky, 3 dl horké vody, olej, 30 dkg uzeného masa, 1  cibule, 5 stroužků česneku, 1 kg brambor vařených, majoránka, sůl, tuk na vymazání pekáče, nakládaná okurka na podávání, nebo kysané zelí
Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vařené brambory rozmačkáme, přidáme pohanku, osmahnuté maso, cibuli a česnek, ochutíme majoránkou a solí. Vše promícháme a dáme do vymaštěného pekáče a při 200 °C zapečeme do růžova. Kontrabáš skvěle chutná s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka