Valašská kyselica - recept cpt. Cooka
8 porcí: 1 vepřové koleno, 1 cibule, celý pepř, bobkový list, nové koření, 50 dkg kysaného zelí, 5 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 klobásy, 4 brambory uvařené ve slupce a oloupané, 4 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, sůl, 2 dl smetany, 3 dkg másla
Uzené vepřové koleno uvaříme s kořením doměkka a vývar scedíme. Do vývaru vložíme kysané zelí. V mléce rozmícháme mouku a touto 'zátřepkou' za stálého míchání 'zatřepeme' - zahustíme vroucí polévku a povaříme.
Koleno okrájíme a spolu s nakrájenou klobásou a nakrájenými bramborami vložíme do polévky. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, zjemníme smetanou a máslem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka