Patates koftesi - recept cpt. Cooka
Bramborové karbenátky
4 porce:  2  brambory, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka červeného pepře, 1 špetka cayenského pepře, 10 dkg fety, 1  vejce, zelená petrželka, sůl, olej na smažení, 2  vejce, hladká mouka (s vajíčky na obalování)
Brambory předem uvaříme, nechéme vychladnout, oloupeme je a rozmačkáme najemno. Na pánev dáme několik kapek oleje, zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibulku a potom asi na 1 minutu přidáme drcený česnek. Pánev sundáme z plotny. Ve velké míse smícháme rukama rozmačkané brambory, sůl, všechny pepře, vejce, najemno nakrájenou petrželku a rozdrobený sýr feta, nakonec přidáme cibulku s česnekem. Z takto vyrobené hmoty tvoříme tvary kofte, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme na rozpáleném oleji do zlata.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka