Smažená játra s paprikou - recept cpt. Cooka
Arnavut cigeri
4 porce: 50 dkg telecích jater (nebo jehněčích), 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3/4 šálku olivového oleje, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut odležet. Propláchneme vodou a lehce osušíme. V misce smícháme cibuli, feferonky nakrájené na proužky a čerstvě nasekanou petrželku. Do misky dáme na kostky nakrájená játra a promícháme. Opatrně přisypáváme mouku - jen tak aby se vše obalilo a promícháme. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na něm osmahneme játra s cibulí, asi 2 minuty po každé straně. Osolíme a opepříme, přendáme na papírový ubrousek a zbavíme přebytečného tuku. Podáváme s osmaženými brambory jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka