Tortilly s houbami, rukolou a jablky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  tortilly, 24 dkg žampiónů, 2 lžíce olivového oleje, 24 dkg rukoly, 1 hrst lískových ořechů nebo vlašských, 1  limetka na šťávu, 1  limetka na ozdobu, sůl, drcený pepř, 2.4 dl kysané smetany, 4  jablka
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme houby a asi 5 minut opékáme na středním ohni, dokud se neodpaří všechna voda, kterou houby pustily. Ke konci vsypeme posekané oříšky a ještě krátce osmahneme. Stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zakapeme polovinou limetkové šťávy. Rukolu omyjeme a osušíme. Pevnější navinulá jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a promícháme se zbytkem limetkové šťávy.
Tortillové placky prohřejeme asi 1 minutu z každé strany nasucho v pánvi, v troubě nebo pod grilem. Na každou placku rozložíme část lístků rukoly, trochu si necháme na ozdobu při podávání, rozdělíme žampionovou směs, část jablíček a kysané smetany. Placky zabalíme, šikmo překrojíme ostrým nožem a podáváme ozdobené zbylou rukolou, plátky jablek, kysanou smetanou a skrojky limetky.
Nebo smetanu nahraďte řeckým jogurtem, žampiony můžete také krátce povařit, scedit a pak nechat chvíli marinovat v ochuceném oleji s limetkovou šťávou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka